Pokerguide – vad är poker och vad måste man veta?

Poker är ett klassiskt kortspel, spelat i hela världen och har olika varianter. Vanligtvis är ditt syfte som spelare att samla ihop till den bästa möjliga handen bestående av fem kort. Pokerspel på nätet är i grund och botten ett samma traditionellt kortspel som är webbaserat och spelas online. Det finns en rad olika varianter av poker, vilket också inkluderar gratisspel, online poker och live poker.

Hur att hitta ett rätt bord

För att du ska kunna vinna pengar i ditt pokerspelande, är det mycket viktigt att dina motståndare gör fel och förlorar. Och att du minimerar dina misstag. De spelar kanske för många händer, synar när de bör lägga sig, bluffar vid fel tillfälle…det finns många sätt att slösa bort sina surt förvärvade slantar på.

Och just på grund av detta är poker ett av de få spel där du kan vinna pengar jämt. Spelarens beslut vid pokerbordet bestämmer om de kommer att vinna eller förlora – det måste du vända till din fördel.

Vad förväntar du dig i ditt poker strategi? Det finns många olika typer spelare, känner du igen olika spelartyper, har du erfarenhet så har duen stor chans att slå motståndare.

Sökare för andrinalin försöker hitta den där adrenalinpumpande spänningen i poker. De synar i stort sett alltid floppen och försöker hitta sätt att gå All-in på. Allt för att få hjärtat att pumpa. Ser du någon sådan spelare vid bordet, se till att utnyttja dessa spelares misstag – för misstagen kommer att komma.

Calling stations är idealmotståndare. De synar i stort sett allt, även om de har en dålig hand, bara för att de inte vet bättre (eller för att de inte har något tålamod). Och har de en bra hand – då synar de ändå. Spelar du mot en sådan måste du utnyttja det till din fördel – men spela bara riktigt bra händer, calling stations är inte att lita på.

Om du känner igen dig i dessa personligheter – se till att ändra ditt spelande direkt! En av de viktigaste reglerna i Texas Hold’em är att du aldrig ska stanna vid ett bord där du förlorar pott efter pott efter pott. Byt bord (eller gå hem) hellre än att vänta på den där perfekta handen. Det kommer du att tjäna pengar på.

Korta standardregler

  • Spela bara riktigt starka händer vid tidig position.
  • Släpp lös lite i mittenposition, men var på din vakt ändå för hur de andra spelar.
  • Släpp lös helt i sen position. Spela alltid händer som kan ge dig färg eller stege (helst båda) om potten inte höjts av någon annan.
  • Tänk på hur spelet utvecklat sig tidigare på samma bord. Är det ett tight spel, eller mer lössläppt? Håller motståndarna hårt i sina marker eller kommer det många höjningar hela tiden?

Försök hitta något mönster som du kan hitta misstag i. Ju mer du spelar, desto mer lär du dig hur du ska använda dina starthänder och utveckla din egen spelstil.

Tänk även på att ovan nämnda tips ger dig en ganska defensiv attityd. Om bordet är tight, behöver inte du också vara det. Men var försiktig ändå.